Recent Posts
Join My Mailing List

Bosschenaren in het buitenland: Kees en Anika verhuisden van Den Bosch naar Indonesië: ‘We vertrokke

Kees en Anika van Leeuwen trouwden precies één jaar geleden op de Tramkade en wonen inmiddels in Lembeh, Noord-Sulawesi. Het stel runt samen een duikresort (goals) en hebben beide ‘houdoe’ gezegd tegen hun vrienden en familie in Den Bosch.

Na twaalf jaar in Den Bosch te hebben gewoond, hadden Kees en Anika zin in meer avontuur dan hun kantoorbanen ze konden bieden. Ze zegden hun banen op, de huur van hun huis, verkochten en gaven (bijna) al hun spullen weg. Met alleen een backpack en een duikkoffer vertrokken ze op 27 mei 2017 naar Koh Tao, in Thailand. Maar een week voor vertrek gaven ze een prachtige bruiloft op de Tramkade, die ze vierden met vele vrienden en familie:

Duikinstructeurs

Op Koh Tao zijn Kees en Anika duikinstructeur geworden en toen ze de kans kregen om een duikresortin Noord-Sulawesi, Lembeh te runnen zijn ze direct doorgevlogen. Anika: ”Het duiken heeft voor ons veel deuren geopend. Wij waren beiden actief bij de duikschool Herman Lieven in Den Bosch. Sowieso is het erg goed om je in het buitenland behaalde duikcertificaten te combineren met opleidingen die je in Nederland hebt gedaan. Je bent dan gewend aan verschillende omstandigheden en Nederlandse duikopleidingen staan erg goed bekend.”

Positieve energie

Kees en Anika zijn beide resort managers. Kees houdt zich meer bezig met het duikcentrum en Anika meer met het resort. Anika houdt van haar werk, omdat het zo divers is: ”Ik maak de roosters, motiveer en enthousiasmeer het team, probeer de gasten altijd weer een leuke dag te bezorgen, ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid, inkopen, administratie en nog véél meer. Het werken op een tropisch eiland is toch wel druk – maar met het uitzicht dat wij hebben, de nuttige projecten die we hier kunnen doen en alle positieve energie die de mensen je weer geven gaan we dit hopelijk nog heel lang en succesvol volhouden!”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Geen kroegen met speciaalbier

Anika: ”Het grootste verschil is dat alles zich nu afspeelt op het resort. Je eet, woont, slaapt er, je drinkt er een drankje na het werk, dus de wereld is wel een stukje kleiner geworden. Ook bevindt ons resort zich middenin de jungle, dus dat is wel een contrast met het Bossche Broek. Ze hebben hier geen kroegen met speciaalbier, maar we proberen er wel af en toe een ouderwets Bosch feestje van te maken in de resort bar met cocktails en Bintang.”

Kippenhuis

”Daarnaast is een groot verschil voor ons dat we hier dieren hebben. Dat was wel een gemis in Den Bosch. We hebben twee honden, twee katten, kippen en een haan – die hebben we gered vlak voor een hanengevecht. We zijn nu bezig met het maken van een fruit- en groentetuin zodat we minder vaak naar het vaste land met de boot op pad moeten voor boodschappen. Het kippenhuis voor de eitjes staat er al. Dat was ook altijd al een droom van ons, zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en al die dingen kunnen we hier gewoon doen.”


This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now